Doorgaan naar inhoud
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Gratis verzending in NL & BE
Gratis kentekenstickers bij kinderauto
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Meest gestelde vragen over Elektrische Kinderauto's Trapautodealer

Meest gestelde vragen over Elektrische Kinderauto's

Welke leeftijd elektrische kinderauto?

Deze vraag is op meerdere manieren te beantwoorden. Allereerst hebben we bij dit speelgoed te maken met de kans op inslikkingsgevaar van kleine deeltjes. Daardoor wordt het afgeraden deze te gebruiken bij kinderen in de leeftijd van 0-3 jaar.

Veel ouders willen hun kind zo jong mogelijk achter het stuur zetten. Bij de leeftijd van 2 jaar zijn kinderen motorisch in staat om zelfstandig een elektrische kinderauto te besturen. Een beetje oefenen is altijd nodig, maar ze hebben ook allemaal een handige afstandsbediening waarmee je de auto als ouders kunt besturen.

Wat is de beste kinderauto?

Kwalitatief zijn al onze kinderauto's van hoogwaardige kwaliteit. Er is er niet één die de allerbeste is. Ze zijn allemaal rijk uitgerust met mooie opties en beschikken over sterke aandrijfmotoren die zorgen voor goede rijprestaties. Of het nou een 12V of 24V is, er is voor elk budget of wens een passend model. De slechtste kinderauto's hebben 6V aandrijving (1 motor) en vaak minimale opties. Deze absoluut niet kopen, zonde van het geld.

Wat voor accu zit er in een kinderauto?

Uit veiligheidsoverwegingen hebben ze allemaal een loodaccu VRLA (Valve Regulated Lead Acid) of SLA (Sealed Lead Acid). Deze accu's zijn klein, hebben veel vermogen en zijn volledig gesloten waardoor ze niet kunnen lekken. De meest voorkomende accu in kinderauto's is tegenwoordig de 12V 7Ah accu. Uiteraard verkopen wij ook accu's met meer uithoudingsvermogen, maar dan moet je daarvoor wel ruimte hebben in de auto (is meestal niet aanwezig). Je kunt ook kiezen voor de 12V 9Ah accu, die heeft precies dezelfde afmetingen, maar 30% meer rijplezier.

Hoe hard gaat een elektrische kinderauto?

Een 6V kinderauto haalt een snelheid van circa 3  km/u. De 12V modellen gaan harder, die rijden gemiddeld 5 km/u. Voor de 4WD auto's geldt een snelheid van 6 km/u. En er zijn enkele 24V modellen die circa 8 km/u gaan, maar dat geldt niet voor alle 24V speelgoed auto's.

Hoe lang moet ik hem opladen?

Voor het opladen van elektrische kinderauto's hebben we een aparte blogpost geschreven. Om toch een kort antwoord te geven: maximaal 10-12 uur en meestal volstaat 6 uur opladen al voor een volle accu.
Vorig artikel Welke accu/batterij moet ik voor mijn elektrische kinderauto kopen?
Volgend artikel Hoe verbind ik een 2.4G afstandsbediening?