Doorgaan naar inhoud
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Gratis verzending in NL & BE
Gratis kentekenstickers bij kinderauto
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Waarom is koud weer en vocht slecht voor een accu? - Trapautodealer

Waarom is koud weer en vocht slecht voor een accu?

Koud weer

Wanneer een batterij koud is, vertragen de chemische reacties, waardoor het vermogen om elektriciteit te produceren kan verminderen. Dit kan ertoe leiden dat een batterij stroom verliest en de levensduur kan worden verkort.

Vocht

Vocht kan de polen en interne componenten van een batterij aantasten, waardoor de batterij defect kan raken of volledig kan uitvallen. Vocht kan ook een geleidend pad creëren tussen de polen van de batterij, wat kortsluiting en mogelijk brand kan veroorzaken.

Belangrijke tips

Om een ​​accu te beschermen tegen de negatieve effecten van koud weer en vocht, is het belangrijk om deze op een droge plaats bij een gematigde temperatuur op te slaan. Als een batterij in koude of vochtige omstandigheden moet worden gebruikt, is het een goed idee om deze zo droog mogelijk te houden en te isoleren om een ​​constante temperatuur te behouden.

Wil je het helemaal goed doen? Laad de accu 1 x in de 1 tot 2 maanden op. Dit wordt vooral in de wintermaanden vergeten. Een accu heeft van zichzelf een lichte zelfontlading (afname in capaciteit). Door hem regelmatig op te laden blijft hij vol en in goede conditie. Is de staat van de accu matig en ontlaadt deze te ver dan kan hij niet meer goed opgeladen worden en is hij kapot. Dus iedere maand of twee maanden 1-2 uurtjes bijladen zou perfect zijn.

Nieuwe accu kopen?

Is je accu aan vervanging toe? Wij hebben een groot assortiment met accu's voor kindervoertuigen.

Volgend artikel Welke accu/batterij moet ik voor mijn elektrische kinderauto kopen?

Blog posts

Direct shoppen

Terug naar Blogs