Doorgaan naar inhoud
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Gratis verzending in NL & BE
Gratis kentekenstickers bij kinderauto
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Welke accu/batterij moet ik voor mijn elektrische kinderauto kopen? - Trapautodealer

Welke accu/batterij moet ik voor mijn elektrische kinderauto kopen?

Er zijn een paar verschillende opties voor batterijen voor elektrische auto's voor kinderen. Hier zijn enkele dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een batterij.

Type

Er zijn twee soorten accu’s voor elektrische kinderauto's: loodzuur en lithium-ion. Loodzuuraccu’s worden in 99% van de gevallen gebruikt. Ze zijn goedkoper, maar ook zwaarder en hebben een kortere levensduur in vergelijking met lithium-ion accu's. Lithium-ion batterijen zijn helaas vele malen duurder en nagenoeg niet te koop. Ze zijn lichter en hebben een langere levensduur.

Capaciteit

De capaciteit van een batterij bepaalt hoe lang de kinderauto op één lading kan rijden. Met een batterij met een hogere capaciteit kan de auto langer rijden voordat hij moet worden opgeladen. De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in Ampère-uur (Ah). Hoe meer Ah des te meer uithoudingsvermogen. Standaard wordt in de 12V auto's voor kinderen de 12V 7Ah accu gebruikt.

Spanning

De spanning van een accu bepaalt hoeveel vermogen de elektrische auto zal hebben. Een accu met een hoger voltage geeft de auto meer vermogen, maar zal de accu ook sneller leegmaken. Tegenwoordig zijn de meeste kindervoertuigen 12V of 24V. De 6V zie je nauwelijks meer.

Grootte

De grootte van de batterij moet worden gekozen op basis van de grootte van de elektrische auto. Een grotere accu is zwaarder en past mogelijk niet in kleinere elektrische auto's. Heb je voldoende ruimte, kies dan toch altijd voor de grootste accu. Het gewicht is niet zozeer het probleem en je hebt veel meer plezier van een langere rijduur. Die bereik je meer meer grootte, Ampère-uur (Ah) dus.

Veiligheid

Zorg ervoor dat je een batterij kiest die veilig is voor kinderen. De gesealde loodzuur accu’s voor kindervoertuigen die wij verkopen zijn gesloten en bedoeld voor het gebruik van speelgoed.

TIP

Bekijk hier ons complete assortiment met accu's voor kindervoertuigen, opladers en andere onderdelen.

Vorig artikel Waarom is koud weer en vocht slecht voor een accu?
Volgend artikel Meest gestelde vragen over Elektrische Kinderauto's

Blog posts

Direct shoppen

Terug naar Blogs