Doorgaan naar inhoud
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Gratis verzending in NL & BE
Gratis kentekenstickers bij kinderauto
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Hoe verbind ik een 2.4G afstandsbediening? - Trapautodealer

Hoe verbind ik een 2.4G afstandsbediening?

Zo werkt 2.4G

Om een kinderauto radiografisch te kunnen besturen heb je een afstandsbediening en een ontvanger (deze zit in de auto) nodig. Bij 2.4GHz (gigahertz) systemen worden radiosignalen uitgezonden over een bepaald frequentiedomein. Het signaal heeft hierbij een grotere bandbreedte dan te bevatten informatie en is hierdoor veel minder storingsgevoelig dan de standaard 27Mhz en dus ook veel veiliger. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom de modelbouw en ondertussen ook steeds meer kinderauto's uitgerust zijn met 2.4G.Verschillende 2.4G afstandsbedieningen

Voor gebruik eerst afstemmen op de auto

Uiteraard verwachten we allemaal dat je batterijen in een afstandsbediening doet en deze ook direct werkt. Met 2.4G werkt dat net even anders. Wat moet er dan gebeuren? De RC moet eerst afgestemd (ook wel gesynchroniseerd) worden op de ontvanger in de auto. Op dat moment wordt er een signaal afgestemd waarbij de RC met de ontvanger kan communiceren en dus signalen door kan geven.

Zo stem je een 2.4g afstandsbediening af

Belangrijk bij het afstemmen van de afstandsbediening is dat je nieuwe batterijen gebruikt. Dus niet even ergens anders batterijen uit halen en die gebruiken. Volg onderstaande 7 stappen om de 2.4G RC af te stemmen (synchroniseren). Lukt het de eerst keer niet? Herhaal de stappen dan nogmaals. Heb je geen CAR Select? Kijk dan of er in het midden van de afstandsbediening een andere knop of logo zit waarop u kunt drukken.

  1. Zet de auto uit
  2. Houdt de afstandsbediening bij de auto
  3. CAR Select ingedrukt houden
  4. Wacht 2-4 seconde totdat alleen het CAR Select snel gaat knipperen
  5. Laat CAR Select los en zet de auto direct aan
  6. Even 10 seconde wachten
  7. De afstandsbediening zal het nu doen

Voor bepaalde type afstandsbedieningen is de procedure net iets anders. Zo heeft de onderstaande RC geen CAR Select button. Hier moet je de knopjes van vooruit + achteruit 4 seconde tegelijk indrukken (dus i.p.v. CAR Select).2.4G afstandsbediening met andere sync methode

Afstandsbediening kapot of kwijt

Bent je jouw afstandsbediening kwijt of is hij kapot? Wij verkopen ook onderdelen & accu's. Zit het type dat je hebt er niet bij of is het niet voorradig? Vraag dan even naar de verkrijgbaarheid.

Vorig artikel Meest gestelde vragen over Elektrische Kinderauto's
Volgend artikel De voordelen van soft start kinderautos

Blog posts

Direct shoppen

Terug naar Blogs