Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Gratis verzending in NL & BE
Gratis kentekenstickers bij kinderauto
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Hoe(lang) moet ik mijn accu kinderauto opladen? - Trapautodealer

Hoe(lang) moet ik mijn accu kinderauto opladen?

1) Nieuwe accu? eerst opladen, dan pas gebruiken

Je hebt een nieuw accu kindervoertuig gekocht en deze netjes aangesloten. Dan is het moeilijk om te zeggen, nee we gaan hem eerst opladen en daarna mag je pas rijden. Toch adviseren wij je hier absoluut aan te houden. Hoe lastig het ook kan zijn als je zoon of dochter staat te popelen om een rondje te rijden. Test even of de auto het doet en laad hem volgens de gebruikshandleiding op. Voor de extra keer opladen geldt vaak een langere laadtijd (zie punt 3).

2) Regelmatig opladen

In onze auto's zitten zogenoemde loodaccu's. Voor deze accu's is het het beste als je ze 1 x in de 1 tot 2 maanden oplaadt. Dit wordt vooral in de wintermaanden vergeten. Een accu heeft van zichzelf een lichte zelfontlading (afname in capaciteit). Door hem regelmatig op te laden blijft hij vol en in goede conditie. Is de staat van de accu matig en ontlaadt deze te ver dan kan hij niet meer goed opgeladen worden en is hij kapot. Dus iedere maand of twee maanden 1-2 uurtjes bijladen zou perfect zijn. Heb je de juiste druppellader, dan kun je de accu hiermee onderhouden.

3) Niet te lang opladen

Ook hier gaan veel mensen de fout in. In de handleiding van de meeste voertuigen staat dat je de accu de eerste keer 12 tot 16 uur dient op te laden. Ook staat er dat je daarna (dus in het vervolg) maximaal 10 tot 12 uur mag laden. Dat is ook prima. Echter wordt de capaciteit in praktijk maar deels onttrokken. Volledig opladen zal hierdoor over het algemeen zo'n 6 uur in beslag nemen. Laad een accu dus nooit langer, daar kan hij niet tegen en gaat kapot.

4) Gebruik de juiste oplader

Een nieuwe acculader kost zo'n 3 tientjes. Niet overdreven duur, maar toch geld. Denk je goedkoop een andere oplader te kopen, dan kom je al snel bedrogen uit. Deze hebben vaak niet de juiste output om de accu volledig op te laden. Met andere woorden: een oplader waar je niks aan hebt. Heb je diverse laders in huis, let dan goed op dat je de juiste gebruikt. Je zult niet de eerste zijn die een foutje maakt.

5) Droog en vochtvrij bewaren

Stal je kindervoertuig altijd droog en vochtvrij. Dus niet in een koude schuur, ook niet gewoon buiten en ook niet onder een afdekhoes. Dat is vragen om problemen. Het veroorzaken van een accu probleem is hiermee een kwestie van tijd.

Kort samengevat

Laad de allereerste keer voor gebruik langdurig (volgens instructieboekje) op. Probeer iedere 1 tot 2 maanden de accu 1 x kort te laden (1-2 uur). Laad nooit langer dan 10 tot 12 uur, tenzij anders vermeld staat. Meestal volstaat 6 uur al. Gebruik de juiste acculader en stal je kindervoertuig droog en vochtvrij. Hiermee zorg je voor een lange levensduur en optimale prestaties.

TIP

Zoek je de perfecte batterijlader voor jouw elektrische kinderauto? Kies dan voor deze 12V oplader met ronde pin en automatische stopfunctie. Zodra de accu vol is stopt hij met opladen, ideaal.

Vorig artikel Kun je een elektrische kinderauto opvoeren?
Volgend artikel 4 Redenen om je kindje met een loopauto te laten spelen

Blog posts

Direct shoppen

Terug naar Blogs