Doorgaan naar inhoud
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
Gratis verzending in NL & BE
Gratis kentekenstickers bij kinderauto
Online specialist in rijdend speelgoed sinds 2008
4 Redenen om je kindje met een loopauto te laten spelen - Trapautodealer

4 Redenen om je kindje met een loopauto te laten spelen

Kinderen krijgen vaak in hun eerste levensjaar enorm veel mooie cadeaus. Heb je geluk, dan staat er ook al een mooie loopauto bij je in huis. Is dat nog niet het geval? Lees dan nog even verder en bekijk de 4 redenen waarom jouw kindje ook met een loopauto moet spelen.

1) Stimuleren van de loopbeweging

We zullen maar gelijk met de belangrijkste reden beginnen. Spelen met een loopauto stimuleert het maken van de loopbeweging. Om te rijden moeten kinderen op de loopauto zitten en met de beentjes loopbewegingen maken. Hiermee leren ze eigenlijk al om te lopen. Kinderen hoeven nog geen evenwicht te bewaren. Gewoon zitten, lopen en gaan.

2) Goed voor de motorische ontwikkeling

Kinderen moeten alles nog leren. Wat voor ons vanzelfsprekend is is dat voor ukkies dus helemaal niet. Het maken van de loopbeweging is één, maar om dan ook nog eens tegelijkertijd te sturen, dat is wel een dingetje. Door met een loopauto te spelen leren ze dus om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren.

3) kinderen zijn dol op auto's

Met een speelgoedauto maak je elk kind blij. Ze zijn dol op auto's. Bedenk eens hoe mooi het voor je kleine moet zijn om op zo'n prachtige loopauto te zitten en rond te rijden. Onvergetelijke momenten. Auto's en autorijden is emotie. Dat zul je vast en zeker terugzien in het aanbod. Maar vergis je ook niet in de populariteit van speelgoed van het boerenland. De looptractor is ook super gewild.

4) ideaal voor binnen en buiten

Door de kleine afmetingen kunnen kinderen ook in huis prima uit de voeten met een loopauto. Zeker als de wielen zijn voorzien van rubberen banden. Dan maakt hij bij het rijden weinig herrie en komen er ook geen krassen op de vloer. Gaan ze ermee naar buiten, dan zul je verbaasd zijn over de snelheid die ze behalen. Moet je even naar de supermarkt of de bakker, dan kan de kleine ook zelf rijden. Als ze het zat zijn moet je hem helaas wel weer naar huis dragen. Dat zul je vast niet erg vinden.

Alternatieven

Uiteraard zijn er ook leuke alternatieven. Zo zijn er diverse loopwagens & duwwagens verkrijgbaar. Deze zijn over het algemeen een stuk groter en beschikken over een duwstang of handgreep waarmee je de wagen kunt duwen. Ideaal voor als je zoon of dochter ineens geen zin meer heeft om zelf te rijden.

Vorig artikel Hoe(lang) moet ik mijn accu kinderauto opladen?

Blog posts

Direct shoppen

Terug naar Blogs