Hoe laad ik mijn accu kinderauto op?

Hoe moet ik mijn accu kinderauto opladen?

Wilt u weten hoe u de accu van uw kinderauto moet opladen? In dit blog leggen wij u uit wat u wel en niet moet doen. Als u zich daar aan houdt dan zal uw accu langer meegaan en beter blijven presteren.

1) nieuwe accu? eerst opladen, dan pas gebruiken

U heeft een nieuwe accu kinderauto gekocht en deze netjes aangesloten. Dan is het moeilijk om te zeggen, nee we gaan hem eerst opladen en daarna pas rijden. Toch adviseren wij u zich hier absoluut aan te houden. Hoe lastig het ook kan zijn als uw zoon of dochter staat te popelen om een rondje te rijden. Test even of de auto het doet en laad hem volgens de gebruikshandleiding op. Voor de extra keer opladen geldt vaak een langere laadtijd (zie punt 3).

Batterij opladen

arrow_drop_up Accu kinderauto gemonteerd? Eerst opladen, dan pas gebruiken

2) regelmatig opladen

In onze auto's zitten zogenoemde gel accu's. Voor deze accu's is het het beste als u ze 1 x per maand oplaadt. Dit wordt vooral in de wintermaanden vergeten. Een accu heeft van zichzelf een lichte zelfontlading (afname in capaciteit). Door hem regelmatig op te laden blijft hij vol en in goede conditie. Is de staat van de accu matig en ontlaadt deze te ver dan kan hij niet meer goed opgeladen worden en is hij kapot. Dus iedere maand een uurtje bijladen zou perfect zijn. Heeft u de juiste druppellader, dan kunt u de accu hiermee onderhouden.

3) niet te lang opladen

Ook hier gaan veel mensen de fout in. In de handleiding van de meeste voertuigen staat dat u de accu de eerste keer 12 tot 16 uur dient op te laden. Ook staat er dat u daarna (dus in het vervolg) maximaal 10 tot 12 uur mag laden. Dat is ook prima. Echter wordt de capaciteit in praktijk maar deels onttrokken. Volledig opladen zal hierdoor over het algemeen zo'n 6 uur in beslag nemen. Laad een accu dus nooit langer, daar kan hij niet tegen en gaat kapot.

4) gebruik de juiste oplader

Een nieuwe acculader kost zo'n 3 tientjes. Niet overdreven duur, maar toch geld. Denkt u goedkoop een andere oplader te kopen, dan komt u al snel bedrogen uit. Deze hebben vaak niet de juiste output om de accu volledig op te laden. Met andere woorden: een oplader waar u niks aan heeft. Heeft u diverse laders in huis, let dan goed op dat u de juiste gebruikt. U zult niet de eerste zijn die een foutje maakt.

5) Droog en vochtvrij bewaren

Stal uw kindervoertuig altijd droog en vochtvrij. Dus niet in een koude schuur, ook niet gewoon buiten en ook niet onder een afdekhoes. Dat is vragen om problemen. Het veroorzaken van een accu probleem is hiermee een kwestie van tijd.

Kort samengevat

Laad de allereerste keer voor gebruik langdurig (volgens instructieboekje) op. Probeer iedere maand de accu 1 x kort te laden. Laad nooit langer dan 10 tot 12 uur. Meestal volstaat 6 uur al. Gebruik de juiste acculader en stal uw kindervoertuig droog en vochtvrij. Hiermee zorgt u voor een lange levensduur en optimale prestaties.

onze service

  • Gratis verzending (NL & BE)
  • Exacte levertijd weten? Zie product
  • Online en achteraf betalen
  • Gratis kenteken (bij accu auto)
  • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00


Review score 9.6
cijfer is gebaseerd op 639 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen