Filteren op

Leeftijdscategorie

Soort banden

Merk

Kleur

Prijs

 
tot 

onze service

  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzending (NL & BE)
  • Online en achteraf betalen
  • Showroom & afhalen
  • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:30
Za 12:00 - 17:00


Review score 9.6
cijfer is gebaseerd op 470 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Skelters

Goedkoop een nieuwe skelter kopen? Of accessoires zoals een aanhanger? Trapautodealer is al sinds 2008 het vertrouwde adres voor rijdend speelgoed. Topmerken als BERG, Kettler (Kettcars), Puky en Ferbedo tegen extra scherpe prijzen. Altijd voorzien van volledige garantie en uitstekende service. Wilt u meer informatie over onze trapskelters? Onderaan deze pagina vindt u alle handige tips en informatie.

voor welke leeftijd

Om op een skelter te kunnen rijden moet je over het algemeen 3 jaar oud zijn. Er zijn ook kleinere modellen voor kinderen vanaf 2 jaar (BERG Buzzy en EXIT Foxy). De aanbevolen leeftijd verschilt per merk. Zo zijn de basismodellen van BERG en Ferbedo geschikt voor kinderen van 3-8 jaar. Bij Puky en Kettler is dat 4-8 jaar. Er zijn ook extra grote trapskelters verkrijgbaar voor kinderen van 5-11 of van 4-12 jaar. Hoe kiest u de juiste maat? Leeftijd is niet altijd de enige goede indicatie. Daarom vermelden wij ook de geadviseerde minimale en maximale lichaamslengte van het kind. Deze vindt u bij de productspecificaties op de productpagina. Zo kiest u altijd de juiste maat. Nog een tip van de specialist! Is uw kind 5 jaar of ouder, kies dan altijd voor een grote skelter.

welk skeltermerk moet u kiezen

Merken als BERG, Puky, Kettler, Ferbedo zijn stuk voor stuk A-merken met een bewezen historie. Welk merk moet u dan kiezen? Afhankelijk van het budget adviseren wij Ferbedo in geval u weinig wilt besteden en toch wilt profiteren van Duitse degelijkheid. Puky en Kettler zijn in onze ogen gelijk van kwaliteit. Kettler is daarbij iets goedkoper, maar Puky vinden wij qua vormgeving interessanter. BERG is de absolute nummer 1, maar helaas wel prijzig. Zeer robuust en modern vormgegeven. Voor dit merk zijn er ook veel leuke accessoires verkrijgbaar. Mammoet Skelters zijn te groot, te duur en te zwaar uitgevoerd. Tevens zijn de designs sterk achtergebleven in verhouding tot andere merken. Daarom verkopen wij dus geen Mammoet meer.

(lucht)banden & vrijloop(automaat)

Bij het kopen van een skelter (ook wel go-kart genoemd) zult u ook moeten kiezen welke soort banden eronder moeten zitten. Luchtbanden (vaak aangeduid met Air) zijn het beste maar tegelijkertijd ook iets duurder. Hierdoor rijden ze comfortabeler en sneller en trappen ze bij de juiste bandenspanning ook iets lichter. Het enige nadeel is dat luchtbanden lek kunnen gaan (komt gelukkig zelden voor). De goedkopere versies hebben rubberen banden. Deze rijden ook lekker, maar iets minder comfortabel.

De laatste belangrijke keuze is de vrijloop of vrijloopautomaat? De vrijloopautomaat (Ferbedo, BERG en Puky) doet eigenlijk hetzelfde als een normale automaat, alleen hoef je helemaal niet meer te schakelen. Trap je vooruit, dan rijdt hij vooruit, houd je de trappers stil, dan blijft de skelter gewoon doorrijden en staat hij stil en trap je achteruit, dan rijdt hij ook achteruit. Super handig en vooral erg veilig. Minder veilig en luxe is de vrijloop (Kettler) waarbij je zelf moet schakelen met een schakelpook.

skelter top 5

Dit zijn de best verkochte en dus de meest populaire skelters.

  1. Ferbedo Air Runner (flower)
  2. Ferbedo Air Runner (zwart)
  3. Berg Buzzy Nitro
  4. Ferbedo Air Racer (zwart)
  5. Puky F550

Naar advies skelters