Filters

Leeftijdscategorie

Soort banden

Prijs

90€ - 240€

onze service

  • Gratis verzending (NL & BE)
  • Exacte levertijd weten? Zie product
  • Online en achteraf betalen
  • Gratis kenteken (bij accu auto)
  • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00


Review score 9.6
cijfer is gebaseerd op 639 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Skelters

Skelters
Hulp nodig bij aankoop van een skelter? Lees onderstaande info & tips!

welke leeftijd voor een skelter

Over het algemeen moeten kinderen 3 jaar of ouder zijn om op een trapauto of trapskelter te kunnen rijden. Maar u kunt ook kiezen voor een kleine skelter voor kinderen vanaf 2 jaar (EXIT Foxy). Dan kunnen ze al een jaartje eerder beginnen. De adviesleeftijd verschilt per merk. Voor de basismodellen is dat bij EXIT Toys en Ferbedo van 3 tot 8 jaar. Bij Puky, Chillafish en Hauck is dat 4 tot 8 jaar. Er zijn ook extra grote go-karts verkrijgbaar voor kinderen van 5 tot 11 of van 4 tot 12 jaar.

kleine, normale of grote skelter

Hoe kiest u de juiste maat (klein, normaal of groot)? Leeftijd is niet de enige goede indicatie waarmee u de maat kunt bepalen. Daarom vermelden wij ook altijd de geadviseerde minimale en maximale lichaamslengte van het kind. Deze vindt u bij de productspecificaties op de productpagina van de skelter naar keuze. Zo kiest u met zekerheid de juiste maat! Is uw kind 5 jaar of ouder? Kies dan altijd voor een grote skelter.

Welke maat skelter

luchtbanden of rubber - wat is beter

Bij het kopen van een skelter (ook wel trapskelter, kinderskelter of go-kart genoemd) zult u ook moeten kiezen welke soort banden eronder zitten. Luchtbanden (vaak aangeduid met Air) zijn het beste maar tegelijkertijd ook duurder. Hierdoor rijdt hij comfortabeler en sneller en trapt bij de juiste bandenspanning ook iets lichter. Het enige nadeel is dat go-karts met luchtbanden lek kunnen gaan (komt gelukkig zelden voor). De goedkopere versies hebben rubberen banden. Deze rijden ook perfect, maar net iets minder comfortabel.

vrijloop of vrijloopautomaat - wat is veiliger

De laatste belangrijke keuze is de vrijloop of vrijloopautomaat? De vrijloopautomaat doet eigenlijk hetzelfde als een normale automaat, alleen hoef je helemaal niet meer te schakelen. Trap je vooruit, dan rijdt hij vooruit, houd je de trappers stil, dan blijft de kinderskelter gewoon doorrijden en staat hij stil en trap je achteruit, dan rijdt hij ook achteruit. Super handig en vooral erg veilig. Minder veilig en luxe is de vrijloop waarbij je zelf moet schakelen met een schakelpook.

Vrijloop of vrijloopautomaat

meer advies over skelters

Wilt u echt alles te weten komen over dit buitenspeelgoed? Bekijk dan snel deze pagina met advies over skelters. Uiteraard kunt u voor advies ook altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Bekijk aanbod per merk

En lees alles over het merk en de verschillen per model.