Filters

Leeftijdscategorie

Soort banden

Prijs

90€ - 240€

onze service

  • Gratis verzending (NL & BE)
  • Exacte levertijd weten? Zie product
  • Online en achteraf betalen
  • Gratis kenteken (bij accu auto)
  • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00


Review score 9.4
cijfer is gebaseerd op 36 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Skelters

Skelter kopen? Bij Trapautodealer slaag je altijd zonder teveel te betalen! Go-karts van de allerbeste merken. Gratis verzending in NL & BE. Heb je geen verstand van skelters? Wij wel. Bekijk snel onze uitgebreide informatie, adviezen en handige tips.

Skelters
Hulp nodig bij aankoop van een skelter? Lees onderstaande info & tips!

welke leeftijd voor een skelter

Over het algemeen moeten kinderen 3 jaar of ouder zijn om op een trapskelter te kunnen rijden. Maar je kunt ook kiezen voor een kleine skelter voor kinderen vanaf 2 jaar (EXIT Foxy). Dan kunnen ze al een jaartje eerder beginnen. De adviesleeftijd verschilt per merk. Reken altijd met de vanaf leeftijd en niet tot welke leeftijd.

klein, normaal of groot

Hoe kies je de juiste maat (klein, normaal of groot)? Leeftijd is niet de enige goede indicatie waarmee je de maat kunt bepalen. Daarom vermelden wij ook altijd de geadviseerde minimale en maximale lichaamslengte van het kind. Deze vind je bij de productspecificaties op de productpagina van de skelter naar keuze. Zo kies je met zekerheid de juiste maat! Zijn ze 5 jaar of ouder? Kies dan altijd voor een grote trapskelter van BERG (niet meer bij ons te koop).

Welke maat skelter

luchtbanden of rubber - wat is beter

Bij aankoop zul je ook moeten kiezen welke soort banden eronder zitten. Luchtbanden (vaak aangeduid met Air) zijn het beste maar tegelijkertijd ook duurder. Hierdoor rijdt hij comfortabeler en sneller en trapt bij de juiste bandenspanning ook iets lichter. Het enige nadeel is dat go-karts met luchtbanden lek kunnen gaan (komt gelukkig zelden voor). De goedkopere versies hebben rubberen banden. Deze rijden ook perfect, maar net iets minder comfortabel.

vrijloop of vrijloopautomaat - wat is veiliger

De laatste belangrijke keuze is de vrijloop of vrijloopautomaat? De vrijloop automaat doet eigenlijk hetzelfde als een normale automaat, alleen hoef je helemaal niet meer te schakelen. Trap je vooruit, dan rijdt hij vooruit, houd je de trappers stil, dan blijft de skelter gewoon doorrijden en staat hij stil en trap je achteruit, dan rijdt hij ook achteruit. Super handig en vooral erg veilig. Minder veilig en luxe is de vrijloop waarbij je zelf moet schakelen met een schakelpook.

Vrijloop of vrijloopautomaat

meer advies over skelters

Wilt je echt alles te weten komen over dit buitenspeelgoed? Bekijk dan snel deze pagina met advies over skelters. Uiteraard kun je voor advies ook altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

exit toys in de spotlights

Exit Toys is een merk dat wij extra onder de aandacht willen brengen. Qua kwaliteit met BERG vergelijkbaar, alleen dan een stuk goedkoper. Lees alles over het merk en de verschillen per model.