Filters

Soort banden

Merk

Kleur

Prijs

 
tot 

onze service

 • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
 • Gratis verzending (NL & BE)
 • Online en achteraf betalen
 • Showroom & afhalen
 • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:30
Za 12:00 - 17:00


Review score 9.6
cijfer is gebaseerd op 539 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Kinderfietsen

Voor mooie kinderfietsen bent u bij Trapautodealer aan het juiste adres. Wij verkopen kinderfietsen van Puky, Yipeeh en Volare tegen extra scherpe prijzen. Verkrijgbaar in de framematen 10 t/m 16 inch. Bestel uw jongensfiets of meisjesfiets nu direct online. Gratis verzending in NL & BE.

kinderfietsen voor 2 tot 6 jaar

Hier vindt u de leukste kinderfietsen voor leeftijden van 2 tot 6 jaar. Wij zijn dealer van de populaire fietsmerken Puky, Volare en Yipeeh. Het assortiment is opgebouwd uit jongensfietsen en meisjesfietsen in de framematen 10 t/m 16 inch. Voor elk budget hebben wij een passende fiets voor kinderen. De meeste jongens- en meisjesfietsen worden standaard met afneembare zijwieltjes geleverd. Is uw zoon of dochter nog niet toe aan een kinderfiets? Bekijk dan onze driewielers en traptractors eens.

kinderfiets met of zonder zijwielen

Het grootste probleem bij het leren fietsen is het beheersen van evenwicht. Kinderen kunnen dit het beste oefenen zonder zijwieltjes. Uiteraard hebben kinderfietsen met zijwieltjes ook weer veel voordelen. U hoeft uw kindje niet te ondersteunen bij het fietsen en het leren sturen kunnen ze op een veilige en vertrouwde manier doen. Beginnen met zijwieltjes is dus prima, maar gebruik ze niet te lang. Heeft uw kind al geoefend met een loopfiets, dan zouden ze de stap van zijwieltjes over kunnen slaan. Puky heeft een schitterende handgreep ontwikkeld waarmee u uw kindje kunt begeleiden zonder dat u hoeft te bukken (Puky Fietsleerhulp).

stalen vs aluminium kinderfiets

Puky produceert als een van de weinige merken ook aluminium kinderfietsen. Het grote voordeel van aluminium is dat het veel lichter is dan staal en ook niet roest. Zeer duurzaam en gebruiksvriendelijk dus. Het nadeel van een kinderfiets van aluminium is dat deze een stuk duurder is.

tips voor kinderfietsen

Laat uw kind nooit op een te grote kinderfiets fietsen. Een kinder fiets die te groot is vergt al snel veel van uw kind en versterkt onzekerheden (vooral in gevaarlijke situaties). Zorg ervoor dat uw kindje rechtop op zijn of haar kinderfiets kan zitten, zodoende kunnen ze beter om zich heen kijken en dus ook veiliger fietsen. Let erop dat uw kind in de laagste zadelpositie met de bal van de voet (dus niet alleen met de toppen van de tenen) de grond kan aanraken om de nodige standveiligheid te hebben.

kinderfiets fietsmaten

Het bepalen van de juiste fietsmaat is eigenlijk heel eenvoudig. Als vuistregel houdt u het volgende aan.

10 inch fiets

 1. alleen als een 12 inch nog te groot is

12 inch fiets

 1. leeftijd 3 tot 4 jaar
 2. lichaamslengte 85 tot 100 cm
 3. kledingmaat - 86 tot 98

14 inch fiets

 1. leeftijd - 4 tot 5 jaar
 2. lichaamslengte - 95 tot 105 cm
 3. kledingmaat - 98 tot 104

16 inch fiets

 1. leeftijd 4-5 jaar
 2. lichaamslengte - 100 tot 115 cm
 3. kledingmaat - 104 tot 110

juiste maat kinderfiets bepalen

Er zijn meerdere manieren om de juiste maat kinderfiets te bepalen. Leeftijd is altijd een goede indicatie om mee te beginnen, maar is geen garantie voor de juiste maat. Het hanteren van de binnenbeen lengte of kledingmaat zijn 2 beste manieren aangezien hier nauwkeurig gemeten wordt. Bij Puky kunt u de binnenbeen lengte (lengte vanaf de grond tot aan het kruis) + leeftijd gebruiken, bij Yipeeh de kledingmaat + leeftijd.