Filteren op

Soort banden

Merk

Kleur

Prijs

 
tot 

onze service

 • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
 • Gratis verzending (NL & BE)
 • Online en achteraf betalen
 • Showroom & afhalen
 • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:30
Za 12:00 - 17:00


Review score 9.6
cijfer is gebaseerd op 528 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Kinderfietsen

fietsen voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Hier vindt u de leukste kinderfietsen voor leeftijden van 2 tot 6 jaar. Wij zijn dealer van de populaire fietsmerken Puky, Volare en Yipeeh. Het assortiment is opgebouwd uit jongensfietsen en meisjesfietsen in de framematen 10 t/m 16 inch. Voor elk budget hebben wij een passende fiets. De meeste fietsjes worden standaard met afneembare zijwieltjes geleverd. Is uw zoon of dochter nog niet toe aan een kinderfiets met trappers? Bekijk dan onze trapauto's, driewielerstraptractors en skelters eens of ga naar trapvoertuigen om het complete aanbod te bekijken.

wel of geen zijwielen

Het grootste probleem bij het leren fietsen is het beheersen van evenwicht. Kinderen kunnen dit het beste oefenen zonder zijwieltjes. Uiteraard hebben fietsen met zijwieltjes ook weer veel voordelen. U hoeft uw kindje niet te ondersteunen bij het fietsen en het leren sturen kunnen ze op een veilige en vertrouwde manier doen. Beginnen met zijwieltjes is dus prima, maar gebruik ze niet te lang. Heeft uw kind al geoefend met een loopfiets, dan zouden ze de stap van zijwieltjes over kunnen slaan. Puky heeft een schitterende handgreep ontwikkeld waarmee u uw kindje kunt begeleiden zonder dat u hoeft te bukken (Puky Fietsleerhulp).

stalen vs aluminium fiets

Puky produceert als een van de weinige merken ook aluminium kinderfietsen. Het grote voordeel van aluminium is dat het veel lichter is dan staal en ook niet roest. Zeer duurzaam en gebruiksvriendelijk dus. Het nadeel van aluminium kinderfietsen is dat ze een stuk duurder zijn.

nog enkele tips

Laat uw kind nooit op een te grote fiets fietsen. Een fiets die te groot is vergt al snel veel van uw kind en versterkt onzekerheden (vooral in gevaarlijke situaties). Zorg ervoor dat uw kindje rechtop op zijn of haar kinderfiets kan zitten, zodoende kunnen ze beter om zich heen kijken en dus ook veiliger fietsen. Let erop dat uw kind in de laagste zadelpositie met de bal van de voet (dus niet alleen met de toppen van de tenen) de grond kan aanraken om de nodige standveiligheid te hebben.

bepalen van de juiste fietsmaat

Het bepalen van de juiste fietsmaat is eigenlijk heel eenvoudig. Als vuistregel houdt u het volgende aan.

10 inch kinderfiets

 1. alleen als een 12 inch nog te groot is

12 inch kinderfiets

 1. leeftijd 3 tot 4 jaar
 2. lichaamslengte 85 tot 100 cm
 3. kledingmaat - 86 tot 98

14 inch kinderfiets

 1. leeftijd - 4 tot 5 jaar
 2. lichaamslengte - 95 tot 105 cm
 3. kledingmaat - 98 tot 104

16 inch kinderfiets

 1. leeftijd 4-5 jaar
 2. lichaamslengte - 100 tot 115 cm
 3. kledingmaat - 104 tot 110

meerdere manieren

Er zijn meerdere manieren om de juiste maat te bepalen. Leeftijd is altijd een goede indicatie om mee te beginnen, maar is geen garantie voor de juiste maat. Het hanteren van de binnenbeen lengte of kledingmaat zijn 2 beste manieren aangezien hier nauwkeurig gemeten wordt. Bij Puky kunt u de binnenbeen lengte (lengte vanaf de grond tot aan het kruis) + leeftijd gebruiken, bij Yipeeh de kledingmaat + leeftijd.