Opvoeren van elektrische kinderauto's

Kun je een elektrische kinderauto ook opvoeren?

Deze vraag wordt ons met enige regelmaat gesteld. Op zich geen gekke vraag, iedereen houdt wel van een beetje extra pit. Maar het gaat wel om speelgoed en je dierbare zoon of dochter. Dus is het verstandig? Nee. Is sneller laten rijden mogelijk? Ja, in enkele gevallen wel, maar over het algemeen niet.

Auto's die je absoluut niet kunt tunen

Tegenwoordig zijn de meeste elektrische kinderauto's uitgerust met een 2.4G afstandsbediening en soft start (ook wel slow start genoemd). Deze soft start is speciaal ontwikkeld voor comfort en veiligheid. Hiermee trekt de auto rustig en beheerst op in plaats van direct voluit. In de auto zit een regelunit (zie het als het brein) die alles aanstuurt. Deze 2.4G kastjes zijn best kwetsbaar en zullen bij het verhogen van de spanning van 12V naar bijvoorbeeld 24V geheid kapot gaan. Auto's met 2.4G en soft start kun je dus absoluut niet tunen.

Auto's die je eventueel sneller zou kunnen maken

De regel is als volgt. Des te minder elektronica er in de auto zit des te meer kans je hebt dat de auto de tuning zal overleven. En het moet sowieso geen 2.4G aansturing zijn. Meer kunnen we er eigenlijk niet over zeggen omdat testen duur uit kan pakken. Zonde van het geld en misschien blijf je zitten met een auto die niet meer te repareren is.

tips voor het opvoeren

Wil je toch graag experimenteren met opvoeren. Probeer dan eens 6V aandrijfmotoren in plaats van 12V motoren. Die zullen op 12V een stuk sneller draaien. Of ze het lang volhouden kunnen we uiteraard niet zeggen. En wilt je meer risico nemen door batterijen bij te schakelen, dan kun je hier alle accu's bekijken. In het buitenland zijn er ook freaks die er borstelmotoren opzetten en de complete body en ophanging verstevigen. Dergelijke motoren hebben namelijk enorm veel vermogen.

Kort samengevat

Heb je een auto met 2.4G aansturing, voer hem dan niet op. Voor alle overige auto's zou je kunnen overwegen hem sneller te laten rijden door andere aandrijfmotoren te plaatsen. Dat heeft alleen zin bij 12V auto's, daar zou je 6V motoren op kunnen zetten. Garanties geven we niet, in de praktijk uittesten zou het antwoord moeten geven.

onze service

  • Gratis verzending (NL & BE)
  • Exacte levertijd weten? Zie product
  • Online en achteraf betalen
  • Gratis kenteken (bij accu auto)
  • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00


Review score 9.0
cijfer is gebaseerd op 18 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen