Met deze 3 tips kiest u de juiste skelter

Met deze 3 tips kiest u eenvoudig de juiste skelter

U wilt een skelter kopen, leest hier en daar wat informatie en raakt door het enorme aanbod het overzicht volledig kwijt. Iets waar we met veel grote aankopen mee te maken hebben. De twijfel slaat toe en u weet niet waar u goed aan doet. Met de volgende 3 tips maken wij het heel eenvoudig.

1) Bepaal de juiste leeftijdsklasse

De juiste leeftijd bepalen kan toch iedereen? Dit is vaak de meest gemaakte fout. Want wat doen ouders die een skelter voor hun kind willen kopen? Die kijken naar de leeftijd van hun zoon of dochter. Laten we zeggen dat die 5 jaar is. Kiezen voor een model voor kinderen tot 8 jaar en komen er dan pas achter dat hun skelter toch wel wat groter had gemogen. Waar gaat het dan mis? Men leest vaak geschikt tot zoveel jaar. Onze tip! Kijk juist andersom en bekijk de "geschikt vanaf leeftijd". Daarmee kiest u altijd de juiste maat.

Bepaal de juiste leeftijdsklasse

arrow_drop_up Kijk naar de "geschikt vanaf leeftijd"

2) Veilig en vertrouwd met de vrijloop automaat

Heel simpel. Kies altijd voor een skelter met vrijloop automaat. Waarom? Het geeft kinderen een vertrouwd gevoel en maakt de skelter extra veilig. Een vrijloop automaat schakelt automatisch tussen vooruit, achteruit en neutraal. Handig zou u denken. Maar wat is de toegevoegde waarde dan? Die zit hem in de neutrale stand (vrijloop stand). Deze werkt permanent, dus zonder het afzonderlijk in te hoeven schakelen. Het grote voordeel hiervan is dat de trappers niet meedraaien als je ze stilhoudt. Zou er geen vrijloop op zitten, dan blijven de trappers net zo lang meedraaien totdat de skelter stilstaat. Rijden kinderen te hard, schrikken ze ergens van of verliezen ze even de controle, dan kunnen de voeten van de trappers schieten. U begrijpt dat dat niet zonder gevolgen zal zijn. Met een vrijloop automaat is de kans daarop veel kleiner en dus vertrouwder en veiliger voor uw kindje.

Verwar een vrijloop niet met een vrijloop automaat. Bij een vrijloop skelter moet je de neutrale stand altijd nog zelf inschakelen. Dat moet dus onder het rijden gebeuren. Iets waar wij absoluut geen voorstander van zijn. Merken als Puky, Ferbedo, EXIT en BERG schakelen allemaal automatisch, Kettler skelters niet. Hiermee raden wij het kopen van een Kettler skelter dan dus ook af.

Kettler vrijloop - niet veilig

arrow_drop_up Kettler skelter met vrijloop (zelf schakelen = niet veilig)

3) Lekker rijden op luchtbanden

Fietsen, scooters en auto's rijden allemaal op wielen met luchtbanden. Dus waarom skelters ook niet? Van oudsher zijn speelgoedfabrikanten nogal traditioneel. Ze zijn van mening dat massieve banden minder hard slijten en daarmee duurzamer zijn. Klanten willen juist comfort en optimale rijeigenschappen, die kiezen het liefst voor luchtbanden. Het nadeel dat deze lek kunnen gaan en harder slijten is nagenoeg te verwaarlozen.

Luchtbanden zijn helaas wel iets duurder dan skelters met massieve banden, maar dat is nog te overzien. Overigens zijn er ook fabrikanten (waaronder Puky) die nagenoeg alleen maar massieve rubberen banden hebben. Maar van dit merk zijn ze dan wel weer zachter en comfortabeler.

Luchtbanden

arrow_drop_up Kies indien het budget het toelaat voor luchtbanden

Kort samengevat

Onze 3 tips om eenvoudig de juiste skelter te kiezen zijn dus: kijk naar de "vanaf leeftijd"; kies voor een vrijloop automaat; en ga als het budget het toelaat voor luchtbanden. Nu bent u klaar om ons assortiment met skelters te bekijken.

onze service

  • Gratis verzending (NL & BE)
  • Exacte levertijd weten? Zie product
  • Online en achteraf betalen
  • Gratis kenteken (bij accu auto)
  • Veilig & vertrouwd sinds 2008

Bel ons:
0182-764096
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00


Review score 9.0
cijfer is gebaseerd op 18 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen